Strona domowa » Kuchnia » Masterzy robią największą mozaikę sushi do zjedzenia

Masterzy robią największą mozaikę sushi do zjedzenia

Mistrzowie kuchni przygotowują największą mozaikę sushi. Zamierzają ją ułożyć 15 października na Sushi Party w Tauron Arena w Krakowie przy okazji Mistrzostw Świata w Karate Tradycyjnym Orlen 2016.

Mistrzowie sushi przez całe zawody będą układać mozaikę oraz szkolić chętnych podczas warsztatów. Niebywała okazja szkolenia się pod okiem najlepszych masterów sushi w Polsce rozpocznie się o godz. 11.00. Otwarcie Sushi Party, podczas którego największa mozaika sushi trafi na do ust uczestników imprezy i konsumpcji przewidziano o godz. 18.00. Wstęp na zawody jest bezpłatny. Projekt nadzorują Jakub „Komar” Antoniszak (Gappei Kraków), Anna Archacka-Sierminska (Sushi Warszawa), Tomasz Stanek (Edo Sushi Bar Kraków), Kamil „Rambo” Skalczyński (Sumiko Sushi Mikołów) i Kamil Smok Sakura (Sushi Bar Katowice). Wspierają ich w pracy Tomasz Oleński (Zen Sushi Bar Kraków), Damian „Misiaczek” Szyma (Miyako Sushi Kraków), Jakub Cyrkiel (Ronin Sushi Events Wrocław), Ernest Perepeczo (Sushi Zielona Góra), Łukasz “Hanys” Wojtasik (Katowice), Maciek „Cebulka” Hajdun (Suto Handroll Kraków), Marcin Kielon (Yana Sushi Kraków), Klaudiusz Teleszko (Yemse Tu Wrocław), Michał Partyka (Zen Sushi Bar), Bogusław Oryszczak (Silc&Spicy Warszawa), Tomasz Godlewski (Silc&Spicy Warszawa), Krzysztof Mencel (Sushi Ścinawa),  Mateusz Krukowski “Czesław” (Sushi Wrocław).