Strona domowa » Kuchnia » Kucharze wesprą Pawła Kruszewskiego

Kucharze wesprą Pawła Kruszewskiego

Ambasada Dobroczynności i grupa Szefów Kuchni zachęca do udziału w ośmiodaniowej kolacji degustacyjnej, która odbędzie się 29 października, o godzinie 18.00, w Zamku Topacz koło Wrocławia. Będzie ona poświęcona wsparciu Pawła Kruszewskiego w jego codziennej, trudnej walce z chorobą Crohna&Wzw., z którą dzielnie zmaga się od pięciu lat.

– Będziemy gościć u Rafała Borysa, który pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej od jednego z najznakomitszych kucharzy – Alberta Roux – informuje Anna Archacka – Siermińska, specjalistka kuchni azjatyckiej i współorganizatorka akcji. – Udział w tym wyjątkowym wieczorze zapewni sobie jedynie pierwsze 80 osób.
Rezerwacje i pytania można kierować do Anny Archackiej – Siermińskiej, tel 696 143 092, (archackaanna1@gmail.com) lub Dariusza Antończyka, tel 796 794 463
(dariusz.antonczyk@interia.pl). Warunkiem udziału w kolacji – jest wcześniejsza rezerwacja miejsca poprzez wpłatę określonej kwoty na nr kota:Raiffeisen Bank Polska S.A. 58 1750 0012 0000 0000 3844 8404
Prowadzącymi szefami kuchni będą: Dariusz Antończyk i Anna Archacka-Siermińska w towarzystwie: Artura Nijakowskiego, Rafała Borysa, Kamila Kędzierskiego, Pawła M.Tkaczuka, Jana Piotra Kozińskiego, Adriana Bogdana, Adama Marcinkowskiego, Macieja Hipplera, Adriana Bogdana Bębna. Szefowie wprowadzą uczestników w wyraziste smaki kuchni polskiej – staropolskiej. Sommelierka Ewa Relidzyńska starannie dobrała do każdego z dań odpowiedni trunek. Kolacje poprowadzi aktor i reżyser Rafał Baszczyński.Podczas kolacji degustację będzie umilał czas swoim barwnym głosem Thomas Martin.
W planach prelekcja dr nauk medycznych Zbigniewa Murasa oraz licytacja na rzecz Pawła Kruszewskiego. Celem kolacji jest wsparcie Pawła w jego codziennym życiu. Przy okazji z przyjemnością szefowie kuchni podzielą się sposobami użycia ziół i przypraw. Z taką wiedzą w przyszłości uczestnicy kolacji na pewno wyczarują dla siebie i swoich bliskich niekonwencjonalne dania, którymi ich oczarują. Będzie to niespotykana podróż smakowa, pełna wrażeń i pasji, w której przewodnikami i nauczycielami będą wybitni szefowie kuchni. Cena kolacji to 150 złotych od osoby.